Ya lo dicen, la Fira i Festes de Gandía, que se celebra del día 1 al 4 de octubre, es una fiel representación de la ciudad de la época Borja. Por esta razón, la gente de Gandía y aquellos que quieren pasarse y disfrutar cada año, no dudan hacerlo al año siguiente. Desde actividades para los niños, mercados medievales, conciertos y como no, el Tio de la Porra que no puede faltar, y que ya se ha convertido en parte de la cultura y tradición de la ciudad.

11950236_874355629285234_2227387721056787788_o

A todo ello hay que sumar la variedad gastronómica para reponer fuerzas, en la Plaza del Tirant, donde se podrá disfrutar de una amplia diversidad gastronómica que ofrecerá todo tipo de comida. En este lugar, desde las 11:00 hasta las 02:00h, tendréis la oportunidad de coger fuerzas para continuar con el ritmo frenético de la fiesta. Además, para aquellos padres con niños pequeños, el Centre de la Dona, situado a la plaza Rei Jaume I, atenderá las necesidades de las familias y de los bebés durante los días de la Fira. El espacio dispone de cambiadores de pañales, así como microondas para calentarles los biberones o las papillas y espacios habilitados para poder dar el pecho.

Horario GRATUITO DEL ESPACIO CENTRE DE LA DONA:

Dijous 1 d’octubre: Matí de 09:30 a 13:30h i vesprada de 17:00 a 21:00h

Del 2 al 4 d’octubre: Matins d’11:00 a 14:30h i vesprades de 17:00 a 21:00 h

A continuación os dejo con la programación completa de la Fira i Festa de Gandía, para que podáis disfrutar en compañía de los vuestros.

11036261_870429349677862_8681325257294380829_o

PROGRAMACIÓN COMPLETA FIRA I FESTA GANDIA 2015

Dissabte 26 de setembre

12:00 hores: A la Plaça Major, Assaig general del Tio de la Porra Cercavila pels carrers dels centre històric i repartiment del programa de la Fira i Festes 2015.

Plaza Major, Ensayo general del Tío de la Porra. Pasacalle por las calles del centro histórico y reparto del programa de la Fira i Festes 2015.

Dijous 1 d’octubre

09:00 hores: Des de la Plaça Major, concentració i eixida del Tio de la Porra i de les seues bandes. Des d’allí recorrerán carrers i col·legis per a fer saber a xiquets i majors que la Fira ja està ací.

Desde la plaza Major, concentración y salida del Tío de la Porra y de sus bandas. Desde ahí recorrerán calles y colegios para hacer saber a niños y mayores que la Fira ya está aquí.

13.30 hores: A la Plaça Major, concentració de les bandes del Tio de la Porra, per a fer el ball conjunt, que acabarà amb un gran bombardeig pirotècnic.

18:30 hores: Obertura del mercat Renaixentista

20:00 hores: Acte Inaugural Fira i Festes Gandia, a la Plaça Major. Comencen les festes de la ciutat, els xiquets i les xiquetes i la resta de persones de la ciutat han tornat a vibrar a emocionar-se amb l’arribada del Tio de la Porra. Aquest personatge, com sempre, ha arribat puntual avuí pel matí i ha recorregut els carrers anunciant l’inici de la festa. Però, malgrat aquesta tasca ingent en una Gandia cada vegada més gran, no està cansat i continuarà entre nosaltres en l’acte que ací presentem. Una espectacular projecció de llum, color i efectes a la façana de l’Ajuntament donarà pas al personatge, declarat Bé de Rellevància Local, que será rebut per la música del Grup de Dolçainers i Tabaleters de la Safor i pels gegants de la ciutat, Tirant i Carmesina.

Empiezan las fiestas de la ciudad, los niños y niñas y el resto de personas de la ciudad han vuelto a vibrar a emocionarse con la llegada del Tio de la Porra. Este personaje, como siempre, ha llegado puntual hoy por la mañana y ha recorrido las calles anunciando el inicio dela fi esta. Pero, a pesar de este ingente trabajo en una Gandia cada vez más grande, no está cansado y continuará entre nosotros en el acto que presentamos. Una espectacular proyección de luz, color y efectos en la fachada del Ayuntamiento dará paso al personaje, declarado Bien de Relevancia Local, que será recibido por la música del Grup de Dolçainers i Tabaleters de la Safor y por los gigantes de la ciudad, Tirant y Carmesina.

porra

20:30 hores: L’Heretge: El cardenal Tropezón i el seu escolanet Tremendon aniran de compres pel mercat, però per culpa de la deformació professional del nostre clergue, aquest es veurà obligat a trobar entre els presents a l’heretge, per poder santificar- lo i salvar-lo de les urpes del dimoni. Acció d’humor, on l’interacció entre l’escolanet i el Cardenal ens arrancarà un somriure.

El cardenal Tropezón y su monaguillo Tremendón irán de compras por el mercado, pero por culpa de la deformación profesional de nuestro clérigo, este se verá obligado a encontrar entre los presentes al hereje, para poderlo santificar y salvarlo de las garras del diablo.

21:30 hores: Els Follets: D’un món molt llunyà arriben tres personatges de menys d’un metre d’alçada, carregats amb uns sacs plens de joguines. Aquests personatges tan entranyables, en format de titella, es passejaran pel mercat creant un efecte molt impactant i visual. Ells són els fabricants de joguines.

De un mundo muy lejano llegan tres personajes de menos de un metro de altura, cargados con unos sacos llenos de juguetes. Estos personajes tan entrañables, con forma de marioneta, se pasearán por el mercado creando un efecto muy impactante y visual. Ellos son los fabricantes de juguetes.

22:00 hores: Farenhate, Prozak Soup, La Gossa Sorda / Preu entrada: 6 €. Al Parc de la Festa/Parc Ausiàs March.

22:30 hores: Paula Rojo, presenta el seu disc Good to be bad / Preu entrada: 12 €. Al Institut María Enríquez.

12011305_1046891002009644_2586836631228493671_n

22:30 hores: Cercavila Impacte: Impacte comença amb una imatge divertida i nostálgica del món que en el seu moment va ser el renaixement i els circs d’aquella època. Un espectacle que impressiona, gràcies a la ingeniosa posada en escena en el joc subtil dels actors. La cercavila acabarà a la plaça major amb una gran festa multicolor de confetti.

Impacte empieza con una imagen divertida y nostálgica del mundo que en su momento fue el renacimiento y los circos de aquella época. Un espectáculo que impresiona, gracias a la ingeniosa puesta en escena en el juego sutil de los actores. El pasacalle acabará en la plaza major con una gran fiesta multicolor de confeti.

22:30 hores: Impro Versión 2 Al Cubo, al Teatre Serrano.

Preu entrada: 10 € l’entrada anticipada, 14 € el dia de l’espectacle./Precio entrada: 10 € la entrada anticipada, 14 € el día del espectáculo.

23:30 hores: Els cavallers del foc: Espectacle de foc i equilibris, animat pel mestissatge dels diferents tipus d’expressió en el món dels malabars. La música en viu fa d’unió entre el foc i els malabars. Espectacle de carrer amb una coreografia que introdueix risc, humor i dificultat. Aquests cavallers són els guardians de la màgia del foc de la nit.

Espectáculo de fuego y equilibrios, animado por el mestizaje de los diferentes tipos de expresión en el mundo de los malabares. La música en vivo hace de unión entre el fuego y los malabares. Espectáculo de calle con una coreografía que introduce el riesgo, humor y dificultades. Estos caballeros son los guardianes de la magia del fuego de la noche.

23:30 hores: Concert de Quintaesencia, al Jardí de “La Marquesa” o de la Casa de la Cultura. Quintaesencia fou un dels grups essencials de pop-rock de l’escena musical gandiana dels anys 90. Amb dos discos editats (Mañana será igual, 1993 i Nos da igual, 1995), van realitzar extenses gires per l’estat, compartint cartell amb grups com Revolver i Obús.

Quintaesencia fue uno de los grups esenciales de poo-rock de la escena musical gandiense de los años 90. Con dos discos editados (Mañana será igual, 1993 y Nos da igual, 1995), realizaron extensas giras por todo el estado, compartiendo cartel con grupos como Revolver y Obús.

Divendres 2 d’octubre

01:00 hores: CORREFOC, amb el seguent itinerari: de la plaça de Crist Rei fins a la plaça del Prado. Penya Coet Foc Seguit

Nota: para participar en el correfoc, hay que llevar ropa vieja no inflamable.

que protega el cuerpo, y sombrero o gorra para la cabeza.

11:00 hores: El Mercat obri les portes

11:30 hores: Arribada de músics, Cercavila animada per una colla de comediants que van enlluernant el públic amb les sues habilitats i tocant instruments originals com gralles, tarotes, timbals…

Pasacalle animado por un grupo de comediantes que van animando al público con sus habilidades y tocando instrumentos originales como grallas, tarotus, timbales…

12:30 hores: Cercavila D-Barroc, Xanquers, cap-grossos, una preciosa donzella, personatges estrambòtics, músics, malabaristes,… formen una gran cort festiva amb efectes i elements molt visuals. Els xanquers representen a la classe apoderada, els músics als mestres de la música, els malabaristes al poble, la donzella la classe més baixa i el cap-gros el guardià de la fantasia.

Zancudos, cabezudos, una preciosa doncella, personajes estrambóticos, músicos, malabaristas…forman una gran corte festiva con efectos y elementos muy visuales. Los zancudos representan a la clase apoderada, los músicos a los maestros de música, los malabaristas al pueblo, la doncella a la clase más baja y el cabezudo al guardián de la fantasía.

13.30 hores: Cercavila de contes encadenats, Entretingut cercavila que combina diferents elements, malabars, xanques, música i màgia. Com un conte encadenat on tota la companyia hi participa…i el públic tambè!

Entretenido pasacalle que combina elementos malabares, zancos, música y magia. Como un cuento encadenado donde toda la compañía participa… y el público también!.

17:30 hores: EXHIBICIÓ DE GIMNÀSTICA RÍTMICA, en Plaça Rei En Jaume I. L’equip de competició del CGR Vida Gandia realitzarà diverses exhibicions al carrer

18:00 hores: EXHIBICIÓ DE REM CIA GANDIA, en Plaça Rei En Jaume I. Exhibició amb màquines de rem en terra (ergòmetres)

18:00 hores: Obertura del Mercat

19:00 hores: Arribada de músics

19:00 hores: Demostracions de Capoeira, als carrers de la ciutat.

20:00 hores: En la Plaça Major, AQUELLES INOBLIDABLES CANÇONS de María Bravo i Jose Valhondo, que són, en l’actualitat, dos dels millors cantants de musicals actuals. En l’espectacle, Aquelles inoblidables cançons, fan un repàs a alguns dels millors temes que estan en la memòria de vàries generacions. Títols tan emblemàtics como América, Noelia, Mi Tierra… del valencià Nino Bravo cobren vida en la poderosa veu de Jose Valhondo, protagonista principal de Nino Bravo el Musical.

En aquest concert també s’interpreten temes romàntics de la Itàlia dels anys 60 com Sapore di sale, Come prima, Jardín prohibido,etc. Per la seua part, María Marín, protagonista en Pretty woman el musical, Nino Bravo el musical, 80`S El musical… entre d’altres, interpreta temes com Vivir (banda sonora de l’última pel·lícula de Penélope Cruz titulada Mamá i que pertany a la discografía de Nino Bravo), cançons dels 80 com Last dance, What a feeling…i d’altres melodies italianes com Parole, Ciudad solitaria, Un año de amor…entre d’altres.

21:00 hores: Els Follets

22:00 hores: Polock, Varry Brava, Las Nancys Rubias con Mario Vaquerizo / Preu entrada: 10 €. Al Parc de la Festa/Parc Ausiàs March.

11999556_933429453403288_2041785915277584797_o

22:30 hores: Vanesa Martín, presenta el seu disc Crónica de un baile / Preu entrada: 18 €. Al Institut María Enríquez.

12002763_1046891008676310_2927478496101825067_n

22:30 hores: Las noches de El Club de la Comèdia, al Teatre Serrano. Manu Górriz, Gorbacho y Salva Reina.

Cartel_Gandia_CLUB_20151002

Preu entrada: 16€ l’entrada anticipada, 20€ el dia de l’espectacle. A la venda en www.traslarisa.es/Precio entrada: 16€ la entrada anticipada, 20€ el día del espectáculo. A la venta en www.traslarisa.es

23:00 hores: Els cavallers del foc

23:30 hores: PACTO ENTRE CABALLEROS. Tribut a Joaquín Sabina, en el Jardí de “La Marquesa” o de la Casa de la Cultura. Aquest grup gandià es va formar l’any 2009 i compta amb un repertori fi del a l’estil de Joaquín Sabina. Guanyadors del concurs Cover Gandia 2012, el registre de veu del seu cantant, molt semblant al del cantautor d’Úbeda, ha propiciat que Pacto entre Caballeros siga considerat com un dels millors tributs actuals a la fi gura del mestre Sabina. Luis Rico (veu), Miguel Catalán (guitarra i cors), José Lara (baix), Enrique Benavent (bateria), Sergi Gómez(guitarra, teclat i cors).

Este grupo gandiense se formó el año 2009 y cuenta con un repertorio fiel al estilo de Joaquín Sabina. Ganadores del concurso Cover Gandia 2012, el registro de voz de su cantante, muy similar al del cantautor de Úbeda, ha propiciado que Pacto entre Caballeros sea considerado como uno de los mejores tributos actuales a la fi gura del maestro Sabina

12002164_937186299694270_6036093710244599467_n

Dissabte 3 d’octubre

JORNADA DE LLIGA ESPANYOLA “EXPL” I DE LA MEDITERRANEAN SERIES DE PAINTBALL. Dissabte 3 i diumenge 4 d’octubre, al camp de l’Avinguda del Grau, 76.

De 08:00 a 21:00 hores: II TORNEIG DE VOLEIBOL, al Pavelló del Raval. Torneig en el que participaran equips de tota la Comunitat Valenciana en memòria a Iván Raja Amaro

11:00 hores: El Mercat obri les portes

11:30 hores: Arribada de músics

11:30 hores: EXHIBICIÓ DE KARATE, en Plaça Rei En Jaume I. Exhibició de karate en la que es mostraran les tècniques de karate a través de Kata, Kihon, Bunkai i Goshin.

11:30 hores: TALLER D’ESGRIMA DE SABRE, en Plaça Rei En Jaume I. Instrucció en esgrima bàsica de sabre a totes les persones que ho desitgen els quals podran combatre amb tiradors i tiradores del club.

12:00 hores: EXHIBICIÓ DE REM I VELA LLEUGERA, en Plaça Rei En Jaume I. Exhibició amb màquines de rem i exposició d’un bot de rem i un de vela lleugera.

12:00 hores: Cercavila de la banda Unió Artístico Musical Sant Francesc de Borja.

12:00 hores: Solemne Missa en honor al patró, a la Col·legiata de Santa Maria.

19:00 hores: Demostracions de Capoeira, als carrers de la ciutat.

12:30 hores: Els Follets

13:30 hores: Cercavila de contes encadenats

14:00 hores: Mascletà davant la Renfe, a càrrec de la Pirotècnia Borredà.

17:00 hores: STREET WORKOUT CHAMPIONSHIP: Flow on BARZ, en Plaça Rei En Jaume I. Campionat Nacional de batalles de ball en l’aire sobre barres.

18:30 hores: EXHIBICIÓ DE BALL ESPORTIU, en Plaça Rei En Jaume . Demostració i exhibicions de balls esportius

18:00 hores: El Mercat obri les portes

19:00 hores: Arribada de músics, Cercavila animada per una colla de comediants que van enlluernant el públic amb les seues habilitats i tocant instruments originals com gralles, tarotes, timbals…

Pasacalle animado por un grupo de comediantes que van animando al público con sus habilidades y tocando instrumentos originales como grallas, tarotus, timbales…

19:00 hores: Demostracions de Capoeira, als carrers de la ciutat.

19:30 hores: Desfilada de la secció de tambors del Pas de l’Hort pel centre de la ciutat. A continuació acompanyaran el Sant Patró en la processó.

20:00 hores: Processó en honor a Sant Francesc de Borja

Recorregut: plaça Major, carrer Ausiàs March, carrer del Duc Alfons el Vell, passeig de les Germanies, carrer Sant Francesc de Borja, carrer Sant Josep de Calassanç, plaça de l’Escola Pia, carrer Major, plaça Loreto, carrer del Pare Gomar, Plaça de Maria Enríquez, carrer de les Carmelites, plaça de la Vila per a fi nalitzar a la Col·legiata. En acabar la processó, la secció de tambors del Pas de l’Hort realitzarà una tocada en honor al Sant.

21:30 hores: Gemeliers, presenta el seu disc Mil y una noches / Preu entrada: 20 €. Al Institut María Enríquez.

12004910_1046891012009643_78660718852631495_n

22:00 hores: Cercavila D-Barroc

22:00 hores: El Chinchilla i Seguridad Social / Preu entrada: 10 €. Al Parc de la Festa/Parc Ausiàs March.

22:30 hores: Taxi, al Teatre Serrano.

Preu entrada: Platea i primer pis central, 24€; laterals del primer pis i segon pis central, 22€ i laterals del segon pis, 18€./Precio entrada: Platea y primer piso central, 24€; laterales del primer piso y segundo piso central, 22€ y laterales del segundo piso, 18€.

23:00 hores: Xoc Foc

23:00 hores: Concert de LOS CABRIOLETS. Rock, pop i reggae, al Jardí de “La Marquesa” o de la Casa de la Cultura. Los Cabriolets conformen una proposta musical fresca, que repassa els grans temes del pop, el rock i el reggae, de grups i artistes com U2, Police, Bob Marley o Queen, entre d’altres, i interpretats per un trio amb un gran i extens bagatge professional. Tom Windrif (bateria i veu), Marcelo Pesoa (baix, guitarra i veu), Matthias Coblenzer (guitarra, baix i cors).

Los Cabriolets conforman una propuesta musical fresca, que repasa los grandes temas del pop, el rock y el reggae, de grupos y artista como U2, Police, Bob Marley o Queen, entre otros, e interpretados por un trio con un gran y extenso bagaje profesional.

Diumenge 4 d’octubre

09:00 hores: Exposición de vehículos clásicos Fira i Festes Gandia, ubicada al Carrer San Francisco de Borja.

11:00 hores: El Mercat obri les portes

11:30 hores: Arribada de músics

12:00 hores: I ENCONTRE CAPOEIRA DE GANDIA, al Passeig encreuament sant Francesc de Borja.

12:30 hores: Cercavila D-Barroc, Xanquers, cap-grossos, una preciosa donzella, personatges estrambòtics, músics, malabaristes,… formen una gran cort festiva amb efectes i elements molt visuals. Els xanquers representen a la classe apoderada, els músics als mestres de la música, els malabaristes al poble, la donzella la classe més baixa i el cap-gros el guardià de la fantasia.

Zancudos, cabezudos, una preciosa doncella, personajes estrambóticos, músicos, malabaristas…forman una gran corte festiva con efectos y elementos muy visuales. Los zancudos representan a la clase apoderada, los músicos a los maestros de música, los malabaristas al pueblo, la doncella a la clase más baja y el cabezudo al guardián de la fantasía.

13:30 hores: Cercavila de contes encadenats

18:00 hores: Obertura del Mercat

18:00 hores: FESTIVAL GANDIA YE-YÉ, al Jardí de “La Marquesa” o de la Casa de la Cultura. Festival de pop i de rock en el qual participaran els grups Sunday’s Band, Cana’s Band, La Romántica Banda Local i Insignia, que són formaciones integrades per músics que van participaren en bandes mítiques de l’escena musical gandiana i de la Safor dels anys 60 i 70, com Los Duendes, Los Duques, Los Cuervos o los Pies Volantes, entre d’altres.

Festival de pop y de rock en el cual participaran los grupos Sunday’s Band, Cana’s Band, La Romántica Banda Local i Insignia, que son formaciones integradas por músicos que participaron en bandas míticas de la escena musical de Gandia y de la Safor de los años 60 y 70, como los Duendes, Los Duques, Los Cuervos o los Pies Volantes, entre otros

19:00 hores: Arribada de músics

19:00 hores: A la Plaça Major, CONCERT DE SARSUELA. Una selecció de temes de sarsuela amb dues de les veus més consolidades del panorama líric valencià: la soprano lírica Maria José Martos i el baríton Javier Landete, els quals han aconseguit importants èxits en quasi tots els escenaris del panorama nacional i també a diferents teatres europeus.

Una selección de temas de zarzuela con dos voces de las voces más consolidadas del panorama lírico valenciano: la soprano lírica María José Martos y el berítono Javier Landete, los cuales han conseguido importantes éxitos en casi todos los escenarios del panorama nacional y también en diferentes teatros europeos.

20:00 hores: Cercavila Impacte, Impacte comença amb una imatge divertida i nostálgica del món que en el seu moment va ser el renaixement i els circs d’aquella època. Un espectacle que impressiona, gràcies a la ingeniosa posada en escena en el joc subtil dels actors. La cercavila acabarà a la plaça major amb una gran festa multicolor de confetti.

Impacte empieza con una imagen divertida y nostálgica del mundo que en su momento fue el renacimiento y los circos de aquella época. Un espectáculo que impresiona, gracias a la ingeniosa puesta en escena en el juego sutil de los actores. El pasacalle acabará en la plaza mayor con una gran fiesta multicolor de confeti.

21:00 hores: Cercavila D-Barroc

21:00 hores: L’Alqueria Blanca. On collons està Sento?, al Teatre Serrano.

93

Preu entrada: platea i central del primer pis, 18€; laterals del primer pis i segon pis central, 16€ i laterals del segon pis 8€. I descomptes de 2€ per a jubilats, targeta daurada, carnet jove i targeta 12,35./Precio entrada: platea y central del primer piso, 18€; laterales del primer piso y segundo piso central, 16€ y laterales del segundo piso 8€. Y descuentos de 2€ para jubilados, targeta dorada, carnet joven y targeta 12,35.

23:00 hores: Xoc Foc

23:00 hores: Castell de Focs d’Artifici. Desde el tram final del Passeig, a càrrec de Pirotècnia Borredà.

 

PROGRAMACIÓN DEL MERCADO TRADICIONAL Y MEDIEVAL:

El mercado tradicional valenciano tendrá lugar del 1 al 4 de octubre, en las calles de Vallier, Mesquita del Raval, Fundació Vicent Ferrer y en la Plaza de Sant Josep. Paralelamente, se celebra también el Zoco Árabe, que se realizará del 1 al 4 de octubre, en la plaza de l’Escola Pia. En este mercado paralelo al tradicional y medieval podréis encontrar colorido, aroma, sabores orientales y una música especial con protagonistas de un mundo prácticamente desconocido y fantástico. Artesanos os mostrarán sus productos, os llamarán para que saboreéis deliciosas pastas o bebáis un té caliente en buena compañía. Un auténtico festín de sensaciones, donde además habrán danzas orientales, música árabe, exhibiciones de halconería y más sorpresas. El horario tanto del Zoco Árabe como del Mercado tradicional y medieval será el siguiente, a excepción de que el tradicional cierra el domingo a las 22 horas:

  • Jueves 1 de octubre, de 18:30 a 23:00 horas
  • Viernes 2 y sábado 3, de 11:00 a 14:30 y de 18:00 a 23:00 horas
  • Domingo 4 de octubre, de 11:00 a 14:30 y de 18.00 a 22:30 horas

Además tenéis la opción también del Mercat Renaixentista, que estará en en las calles Duc Alfons el Vell, Ausiàs March, Carmelites, Jesuïtes y plaza Major. Habrán juegos infantiles y atracciones manuales, combates de mercenarios, demostraciones de armas de fuego, rondas de mercenarios y duelos entre caballeros, y donde se realizará una escuela de pequeños caballeros para los niños y niñas, donde aprenderán el uso de la lanza, a defenderse y a desfilar. Al acabar se les nombrará caballeros y princesas. Éstas estarán abiertas todos los días de Feria por la mañana de 11.30 a 14.30h y tardes de 18.00 a 22.00h. El horario del Mercado será:

  • Jueves 1 de octubre, de 18:30 a 23:30 horas
  • Viernes 2, sábado 3 y domingo 4 de octubre, de 11:00 a 14:30 y de 18:00 a 23:00 horas

MERCADO MEDIEVAL Y TRADICIONAL

2014-10-5-Baladre-a-la-Fira-de-Gandia-19

 

Dijous 1 d’octubre

18:30 h Obertura del mercat Tradicional Valencià

18:30 h Obertura de l’exposició d’animals. Horaris: matí d’11.30 a 14.30h i vesprada de 18.00 a 22.00h

18.30 h Obertura de l’exposició: Les Festes de la Mare de Deu de la Salut.

Horaris: Matins d’11.30 a 14.30h i vesprades de 18.00 a 22.00h. Dirigida a tots els públics

Exposició fotogràfica, amb pannells grans, i textos en anglès, castellà i valencià, de les Festes de la Mare de Déu de la Salut, declarades Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Aquesta exposició ha estat present per a tot el món, en països com Corea del Sud, Iràn, Rússia,…, entre molts d’altres.

Horarios: Mañanas de 11.00 a 14.30 h y tardes de 18.00 a 22.00 h

Dirigido a todos los públicos Exposición fotográfica, con paneles grandes y textos en inglés, castellano y valenciano, de las Fiestas de la Mare de Déu de la Salut, declaradas Patrimonio de la Humanidad por la UNESCO. Esta exposición ha estado presente en todo el mundo, en países como Corea del Sur, Irásn, Rusia…entre otros muchos.

18:30 h Inici de les passejades en ruc. Els més menuts podran fer passejades en estos simpàtics animals, fins les 22.00h./Los más pequeños podrán pasear con estos simpáticos animales, hastalas 22.00h.

20:45 h Actuació de Pep Gimeno “Botifarra”, Cantaor de Xàtiva, Josep Gimeno Montell, de malnom “Botifarra” és una de les veus més netes i clares dins del panorama folk valencià dels últims anys. Si hi ha una manera de cantar al País Valencià que irradie, com ninguna altra, autenticitat en el gest, credibilitat en el tarannà i valenciania en la substància, aquesta és indubtablement la de Pep Gimeno, Botifarra.

Cantaor de Xàtiva (Valencia), Josep Gimeno Montell, de mote “Botifarra” es una de las voces más limpias y claras dentro del panorama folk valenciano de los últimos años. Si hay una manera de cantar en el País Valenciano que irradia, como ninguna otra, autenticidad en el gesto, credibilidad en el talante, ese es Botifarra.

21:00 h Balls Valencians, Grup de balls tradicionals valencians, acompanyats per música en directe amb dolçaina i tabalet, que recorrerà els carrers i places del mercat. Aquest grup realitzarà 2 actuacions pel matí i 3 actuacions de vesprada, cadascun dels dies del mercat.

Grupo de bailes tradicionales valencianos, acompañados por música en directo de dulzaina y tabal, que recorrerán las calles y plaza del mercado. Este grupo realizará 2 actuaciones por la mañana y tres actuaciones por la tarde, cada uno de los días de mercado.

21.30 h Música Tradicional, Grup de 4 músics tradicionals valencians, amb dolçaina i tabalet, que inundaran de ritme i alegria els carrers i places del mercat. Aquest grup realitzarà 2 actuacions pel matí i 3 actuacions per la tarda, cadascun dels diez del mercat.

Grupo de 4 músicos tradicionales valencianos, con dulzaina y tabal, que inundaran de ritmo y alegría las calles y plaza del mercado. Este grupo realizará 2 actuaciones por la mañana y 3 actuaciones por la tarde, cada uno de los días de mercado.

22:00 h Balls Valencians

23:00 h Música Tradicional

Divendres 2 d’octubre

11:00 h El Mercat Tradicional obri les portes

11.30 h Inici de les passejades en ruc

11:30 h Obertura de l’exposició: Les Festes de la Mare de Deu de la Salut

11:30 h Música Tradicional. Passes a les: 13:00h, 18:30h, 19:30h i 23:00h.

12:30 h Balls Valencians. Passes a les: 13.30h, 19.00h, 20.30h i 21.30h.

18:00 h Obertura del Mercat

18:00 h Inici de les passejades en ruc

20:00 h Rebombori de pagesos. Espectacle itinerant d’estètica tradicional, divertit i espectacular, amb músics i actors, amb un vestuari que dóna molta riquesa visual. Cercavila informal amb festa i gresca assegurada.

Espectáculo itinerante de estética tradicional, divertido y espectacular, con músicos y actores, con un vestuario de mucha riqueza visual. Pasacalle informal con fiesta y diversión asegurada.

22:00 h Cercavila de pastors. Pastorets de la muntanya que veniu… Ja estan ací aquests pastorets per fer-vos passar una bona estona, ells han vingut al mercat i estan contents perquè han venut tot el ramat i ho celebren tocant peces tradicionals.

Pastorcitos de la montaña que venís…Y están aquí estos pastorcitos para haceros pasar un buen rato, ellos han venido al mercado y están contentos porque han vendido todo el ganado y lo celebran tocando piezas tradicionales.

22:00 h Rebombori de pagesos

Dissabte 3 d’octubre

11:00 h Obri el Mercat

11:30 h Inici de les passejades en ruc. Els més menuts podran fer passejades en estos simpàtics animals, fins les 22.00h. Los más pequeños podrán pasear con estos simpáticos animales, hasta las 22.00h.

11:30 h Música Tradicional. Passes a les: 13.00h, 18.30h, 19.30h i 23.00h.

12:30h Balls Valencians. Passes a les: 13.30h, 19.00h, 20.30h i 21.30h.

18:00 h El Mercat Tradicional obri les portes

20:00h Cercavila de pastors.

Diumenge 4 d’octubre

11:00 h S’obri el Mercat

11:30 h Trofeu Fira i Festes Gandia de Pilota Valenciana. Al carrer Pellers com és ja tradicional a la Fira i Festes de Gandia es realitzaran dues partides de pilota valenciana en modalitat de raspall al carrer.

Primera partida: Partida de Pilota Adaptada Jugaran Julio i Salva contra Pascual, Paco i Carlos

Segona partida: Partida de Raspall profesional Jugaran Moltó i Alberto contra Guille i Moro

11:30 h Inici de les passejades en ruc

11:30 h Música Tradicional. Passes a les: 13.00h, 18.30h, 19.30h i 22.00h.

12:30 h Balls Valencians. Passes a les: 13.30h, 19.00h, 20.30h i 21.30h.

18:00 h El Mercat obri les portes

20:00 h Rebombori de pagesos. Companyies que hi participen: Cremallera Teatre, Colla de Bessons, Museu Valencià de la Festa, Equitación Peluca, Pep Gimeno “Borifarra”.

Así mismo, aparte de la programación completa tenéis las siguientes actividades dedicadas para niños en el Passeig de les Arts.

PROGRAMACIÓN INFANTIL PASSEIG DE LES ARTS:

TEATRE

Zona A / Passeig – Serrano

Divendres 2, dissabte 3 i diumenge 4 d’octubre, de 12.00 a 14.30h de 17.30 a 20.00h

OCI URBÀ – Jocs Infantils

El Paseo frente al teatro Serrano se convertirá durante los días de Ferias en el espacio dedicado a los juegos. Más de 50 propuestas de juegos diferentes, hechos de madera y materiales reciclados harán las delicias de los niños de todas las edades. Divididos en 4 zonas diferenciadas: zona infantil, zona juvenil, zona de juegos de ingenio y de mesa y juegos de bebés. Todo esto con una decoración específi ca, monitores especializados y ambientación musical, para que solo te preocupes de pasarlo bien.

Zona B / Passeig – Rausell

Divendres 2 i dissabte 3 d’octubre. A les 12.00h, 12.45h, 17.00h, 17.45h i 18.30h.

PALLA, FUSTA I PEDRA, Galiot Teatre Titelles. 30 min.

Llega a la Fira, la carpa de Can Galiot, un pequeño teatro ambulante, con capacidad para 50 personas, que como las antiguas barracas de feria, recorría pueblos y ciudades realizando representaciones de teatro. Palla, Fusta, Pedra es la historia de 3 cerditos que se encuentran en medio del bosque cuando llega el frio y han de construir unas casas para pasar el invierno. Pero el lobo está cerca con no muy buenas intenciones…

Zona C / Passeig – Marquesa

Divendres 2 d’octubre. 12.30h i 17.30h

HISTÒRIES DE RATOLINS, per Elisa Matallin, Titelles. 45 min.

Todas las tardes la biblioteca recibe la visita de un ratón de campo que disfruta con el relato de la bibliotecaria. El ratón se esconde entre los libros y sueña vivir aventuras como las de los protagonistas de los cuentos: Frederick, el grufal, la rateta Coqueta, Martín… Un día, dentro de la biblioteca, nuestro ratoncito será asediado por terribles fieras.

Dissabte 3 d’octubre. 12.30 h 17.30 h 19.30 h

RATS, Campi Qui Pugui. Teatre de carrer. 30 min.

Las ratas han invadido la ciudad. Aparecen por todos los lados: saltan de los árboles, salen de las alcantarillas, de contenedores y se encuentran en mitad de la calle a plena luz del día. Ya no se esconden y son gigantescas! Han tomado la ciudad y no hay matarratas que acabe con ellas. Solo una persona puede librarnos de la plaga: un f autista que llega de un lejano país. Ara que, por otro lado, parecen unas ratas divertidas!!

Diumenge 4 d’octubre. 12.30h i 17.30h

RONDABALLS, per Almudena Francés. Música i contes. 50 min.

Rondaballs sigue el ritmo de las estaciones y según la cosecha del campo, su decorado cambia. Dos personajes de nuestra tradición rondallística, un lobo y un zorro, son el hilo conductor de toda la historia. LLuc al acordeón, Almudena a la palabra y los dos a las canciones, adivinazas, trabalenguas, poemas y al baile tradicional. A lo largo del espectáculo, habrá momentos para estar sentados escuchando y otros para levantarse y bailar.

Zona D / Passeig – Font

Divendres 2 d’octubre. 13.30h

EQUILIBRANDO ILUSIONES. Circo Vito. Circ. 40 min.

Una combinación de lenguaje poético, humor, improvisación e interacción con el público y un dominio riguroso de una de las modalidades más complejas del arte del circo: la cuerda fl oja.

Divendres 2 d’octubre. 19.00h i 23.00h

TOT PLEGAT. Teatre Mòbil. Teatre gestual. 60 min.

En un espacio que se pliega y de despliega, llegan tres comediantes que pretenden presentar un espectáculo. ¡Pero, ay, no lo consiguen! Una mancha peligrosa en el suelo, cubos y fregonas multiusos, un muñeco desobediente, un presentador que pierde el cuerpo y la razón, unos cantantes descoordinados, un mago a quien le toman el pelo… El despliegue más desternillante de Teatre Mòbil.

Dissabte 3 d’octubre. 13.30h, 21.00h i 23.30h

WALKMAN. Ganso i Cia. Clow. 55 min.

Un hombre, un showman, un seductor, un entusiasta. Walkman es una exhibición de habilidades inútiles, una comedia visual, universal y participativa. Humor simple para gente inteligente y viceversa.

Diumenge 4 d’octubre. 13.30h i 20.30h

VINCLES Circ Bover. Circ. 55 min.

A partir de un elemento sencillo, las cañas de Bambú, se construye un espectáculo que transmite la elegancia y la técnica de las artes circenses, a través de un montaje diferente y sin precedentes. Los elementos primarios se transforman, junto con las emociones, para mostrar que, partiendo de lo esencial, se llega a la calidad artística y la técnica extrema.

Zona E / Itinerants

Divendres 2 d’octubre. 12.00 h, 17.00 h i 20.00 h

Dissabte 3 d’octubre. 12.00 h, 17.00 h i 19.30 h

TRAPS, Efimer, Teatre de carrer itinerant. 30 min.

Recuperando la sencillez de nuestra infancia, os presentamos a TRAPS, tres dragones hechos de trapo, recuperados del fantástico mundo de los sueños. Tres juguetes que cobran vida para jugar con la ciudad.

CONCIERTOS ¿Dónde compro mis entradas?

CONCERTS AL MARÍA ENRÍQUEZ

Venda d’entrades: ticketmaster (www.ticketmaster i al teléfon 902 150 025), El Corte Inglés (www.elcorteingle.es, al telèfon 902 400 222 i centres comercials) i en taquilla la Casa de Cultura Marqués de González de Quirós, a partir del dilluns 14 de setembre, de dilluns a dissabte d’11.00 a 14.00h i de 17.30 a 20.30h. El dia del concert fins les 14.00h./En taquilla la Casa de Cultura Marqués de González de Quirós, de lunes a sábado de 11.00 a 14.00h y de 17.30 a 20.30h. El día del concerto hasta las 14.00h.

CONCERTS AL PARC DE LA FESTA

Venda d’entrades, a la web, www.entradasatualcance.com i en taquilla la Casa de Cultura Marqués de González de Quirós: a partir del dilluns 14 de setembre, de dilluns a dissabte d’11.00 a 14.00h i de 17.30 a 20.30h. El dia del concert fins les 14.00h. Hi haurà un increment de 3€ sobre les entrades adquirides directament a la taquilla de l’entrada al recinte el mateix dia del concert./En taquilla la Casa de Cultura Marqués de González de Quirós, de lunes a sábado de 11.00 a 14.00h y de 17.30 a 20.30h. El día del concerto hasta las 14.00h. Habrá un incremento de 3€ sobre las entradas adquiridas directamente en la taquilla de la entrada al recinto el mismo día del concierto.

CONCERTS AL TEATRE SERRANO

A la venda en la taquilla del Teatre Serrano en horari de dimarts a dissabte de 18 a 21 hores, cafeteria del teatre pels matins i a la pàgina web del teatre www.teatreserrano.com./A la venta en la taquilla del Teatre Serrano en horario de martes a sábado de 18 a 21 horas, cafetería y a la página web del teatro www.teatreserrano.com.

Además, para los más nostálgicos y coleccionistas, aquí os dejo un evento por si queréis visitarlo en vuestro viaje a la Fira i Festa de Gandía:

11999578_877412415646222_2608264679082641602_o

Fuentes de artículo y fotos: Saforguia.com y Ajuntament de Gandía

Síguenos en Facebook: Valencia Bonita

Síguenos en Twitter: @valenciabonita_

Síguenos en Instagram: valenciabonita_insta

Comparte si te gusta en las siguientes redes sociales:

401 Compartir
Compartir401
Twittear
WhatsApp
Email